Kedves Olvasó!

Ismered az Agávé növényt?

Életem egyik legérdekesebb és nem kívánatos élménye, amit először az autószervizes cégem (www.vilko.hu) építése közben vettem észre, sokszor 5 év is beletelt, mire meg tudtam valósítani egy olyan lépést, amire minden lehetőségem meg lett volna 5 évvel korábban is. Mert minden a rendelkezésemre állt már korábban is, de valamiért még sem tettem meg. A megvalósítás után viszont szárnyra kapott mindig a vállalkozás. Ilyenkor aztán ostoroztam magam, miért kellett ennyit tökölnöm? Miért húzzuk-halasztjuk azokat a dolgokat, amikről tudjuk, hogy úgy is meg kell tennünk, elképesztő minőségi változást hozhat az életünkbe, meg van minden lehetőségünk, hogy meglépjük, még sem tesszük?! Miért???!!!

Itt jön a képbe az Agávé növény…
Ha életed valamely aspektusában felfedeznéd Te is az Agávé növény tulajdonságait,
nagy szeretettel várunk 4 hetes kurzusunkon, a SZÖKÉS projektben>>>

Tehát az Agávé:

Ennek a növénynek vannak olyan fajai, amelyek 30 éves korukig csak másfél-két méter magasra nőnek, és sohasem virágoznak.
Aztán 30 év után történik valami, és minden előzetes jel nélkül új rügyet hajtanak. Ez az új hajtás fantasztikus sebességgel, napi 15-20 centimétert növekedve, mint egy dárda tör a magasba és megnő akár 12 méterig is majd VIRÁGBA BORUL.

Senki sem tudja, hogy mi miatt történik, hogy mi az oka a rügyfakadásnak. Hiszen a növény már átélte addig is legalább 30 alkalommal a tavasz-nyár-ősz-tél évszakok váltakozását, átélt már napsütést és szélvihart, szárazabb és nedvesebb időszakot, és a fejlettsége már hosszú évekkel korábban is lehetővé tette volna a rügyezést és a rügy szárba szökkenését. Eddig a pillanatig még sem történt meg.
Talán még az is előfordult, hogy a mezőn élő pajtásai, a többi virág még meg is jegyezték, milyen kis egyszerű növény ez az agávé… Nem sok vizet zavar… Sosem virágzik, sosem változik, csak úgy el van itt közöttünk.
Aztán néhány hét múlva ámuldozva tekergetik a nyakukat és lesnek az ég felé, mert az agávé 12 méter magasból néz le rájuk, csodálatosan virágba borulva…

Magyarul a leggyakrabban ÁTTÖRÉSNEK, az angol Turning Point-nak nevezi azt a pillanatot, ami az agávé növény életében az új rügy kihajtásának pillanata.

Még a legtöbb önmagát tudatosan fejlesztő ember is hosszú éveket, akár évtizedeket kénytelen (egy kívülálló nézőpontjából szemlélve) egy helyben topogni, amíg az életében felgyülemlett tapasztalatokat és tudást tevékennyé tudja ébreszteni. Ami ezután valóban átütő eredményeket hozhat az életébe.

Ellentétben az agávéval, az ember arra is képes, hogy a helyes hozzáállás és a támogató közeg megválasztásával, tudatosan felgyorsítsa, és előrébb hozza az Áttörés pillanatát.

És persze szintén az ember az egyetlen olyan élőlény, aki a tudatával és a helytelen döntéseivel képes a legnagyobb mértékben bojkottálni is a saját életét. Oly nagymértékben, hogy a virágzás nemhogy 30 év után, hanem soha az életében nem történik meg.

A 4 hetes SZÖKÉS projektben van fókuszban az ÁTTÖRÉS mechanizmusa.
Annak a pillanatnak a felépítése, amikor minden össze áll . És a korábbi: „tudom én, hogy mit kéne csinálni, csak valamiért még sem csinálom” attitűdöt felváltja tevékennyé ébresztett, eddig valamiért szunnyadó képességek aktiválódása.

Ha úgy érzed, hogy ott a helyed, sok szeretettel várunk Téged is a SZÖKÉS projektben!

Jelentkezem a SZÖKÉS projektre>>>

Sok szeretettel,
Tarnóczy Vilmos

www.kvantumklub.hu
www.egreskatinka.hu
www.tarnoczyvilmos.hu

“A legtöbb ember egy másik ember.
Gondolataik valaki más véleménye,
Életük utánzat, szenvedélyük idézet…”
– Oscar Wilde